vrijdag 23 oktober 2015

Inspiratiesessie kwaliteitskeuken ‘Op weg naar een Michelinster’

Iedere keer als ik het receptenboek van de kwaliteitskeuken zie, krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Natuurlijk ook een beetje van trots. Maar voornamelijk omdat het receptenboek opvalt, het aanspreekt, het uitnodigt tot lezen en tot meer… Het inspireert je namelijk, geeft je ideeën waardoor je tot actie kan overgaan. Overgaan tot actie om kwaliteit daar te beleggen waar het hoort, kwaliteitsbewustzijn te vergroten en nog meer eigen te maken, waardoor medewerkers (bewuster) bezig zijn met continu verbeteren. Onze visie op continu verbeteren is dat een verandering pas tot stand komt wanneer de verandering effect heeft op alle drie de bollen in de figuur.

Ik sta graag stil bij de bol ‘Gedrag & Cultuur’. Een actie in werking zetten, kan vragen om een mogelijke gedragsverandering. En we weten allemaal dat een gedragsverandering of verandering in cultuur niet zo maar is gerealiseerd. De verandering vindt pas plaats als het je écht raakt en je daardoor je gedrag wel wil aanpassen. Want als er op de vraag ‘What’s in it for me?’ een positief antwoord is, is de kans groter dat de gedragsverandering tot stand komt en het gedrag wordt aangepast. Een filmpje dat wij regelmatig in onze kwaliteitstrainingen gebruiken, is het filmpje van de pianostairs. Hier te vinden op YouTube. In het filmpje is duidelijk zichtbaar dat een verandering tot stand komt wanneer de uitkomst als positief wordt ervaren en als er een ‘leuk’ aspect bij komt kijken.

De trend die je in Nederland op dit moment ziet is dat zakelijke congressen steeds meer een andere insteek krijgen. Je ziet zelfs congressen die opgebouwd worden in festivalsfeer, waarbij voornamelijk het ‘leuke en positieve aspect’ de boventoon voert. Waar je voorheen als deelnemer van een congres alleen maar (passief of mogelijk actief) luisterde naar de sprekers, word je tegenwoordig uitgedaagd om daadwerkelijk actief deel te nemen aan interactieve workshops, panelgesprekken en discussies. Dit alles vanuit de visie dat men meer van elkaar leert wanneer men elkaar de ruimte geeft, met elkaar de dialoog aan gaat, kennis en ervaringen uitwisselt en het belangrijkste: door het zelf te ervaren. Zoals ook al door het oude principe ‘Tell me, show me’, oftewel ‘Je kunt het me vertellen, maar laat het me maar zien’, wordt gesuggereerd.

Met deze kennis en gedachtegang hebben wij als team De Kwaliteitskeuken verder uitgedacht. De sessies, gesprekken en uitwerkingen zijn altijd nét iets anders ingestoken. Zo ook de inspiratiesessie van 1 oktober. Wij kozen voor een vorm die vrijer is, waardoor zoveel mogelijk mensen in de groep van 40 met elkaar in gesprek kwamen vanuit de thema’s ‘dromen, durven & doen’. Geen keysprekers, maar per thema in een steeds weer wisselende samenstelling aan de slag. Er werd van de deelnemers gevraagd uit de gewoonte te stappen en echt te participeren. Op een andere manier aan de slag gaan, want dit is immers wat de kwaliteitskeuken beoogt: het anders denken stimuleren. Zo hebben we tijdens de sessie met elkaar gedroomd over de ideale situatie: Hoe ziet die eruit? In de durffase vroegen we de deelnemers een stelling in te nemen: hoe wordt er op dit moment in de eigen organisatie naar de ideale situatie toegewerkt? In de doefase spraken we juist met elkaar over hoe we tot de ideale situatie kunnen komen: wat hebben we hier voor nodig?

Net als de start van de inspiratiesessie, sloten we de sessie ook af met een filmpje. In het filmpje is de output van de drie besproken fasen verwerkt. De korte samenvatting van de inspiratiesessie vind je in deze compilatie. Mogelijk dat het bekijken van het filmpje je op nieuwe ideeën brengt of wordt hetgeen waar je al mee bezig bent juist bevestigd. Wij hopen in ieder geval dat de creatieve en speelse vorm een beleving bij de deelnemer(s) heeft gecreëerd. Want alleen dán kan de volgende stap gezet worden…. Op naar verandering!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten